Няма как да преговаряме с БСП и ДПС. Това каза на

...
Няма как да преговаряме с БСП и ДПС. Това каза на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: С БСП и ДПС няма как да преговаряме

Няма по какъв начин да преговаряме с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Това сподели на срещка в Петрич водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него след предварителните парламентарни избори „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “ ще останат в изолираност.

По думите му последното е било най-добре работещо държавно управление от всичките. " Много от хората там ги познавам. Те бяха на по-ниски позиции по време на нашето ръководство, само че бяха доста положителни експерти. Като стартираме от Гълъб Донев, той е извънредно прагматичен, сдържан, порядъчен, човек, който си прави работата ", съобщи Борисов, разяснявайки новия длъжностен кабинет.

Росица Велкова беше доста добра, зам.-министър години наред при нас. Разбира се, имаме към някои от тях огромни забележки, уточни Борисов. Той добави, че партиите действително са абдикирали от ръководството.

Сега всички стартират да приказват за локалните избори, какъв сигнал е към обществото това?! Че ще се похарчат още 100 милиона за същото, сподели Борисов.

Защото в каквато и настройка да се сплотяват (бел. ред. Политическа партия и ДБ), а те го вършат, тъй като схванаха, че не могат да победят ГЕРБ и в този момент ще пробват всичките да си скрият спада надолу от неуспеха на техните дейности и ще опитат да вършат нещо огромно, тъй като знаят, че ще останат в изолираност, разяснява Борисов и продължи, че това още веднъж ни праща към служебното държавно управление. Хубав, неприятно, това е разследване на това, което е споделил Радев. Последно мен някой може да ме заподозре във връзки с Радев, с изключение на някоя болна глава, безусловно казано, само че ние му даваме властта да си я упражнява, а ние продължаваме да си приказваме какво ще вършим на локалните избори, акцентира Борисов.

Първо тези избори, които се явиха в този момент е нещо, което е неоспорим факт, с отиването на Промяната от ръководството, бензинът падна тъкмо с 1 лев, тоест няма кой да ви бърка в джобовете и да ви взема по 1 лв. на литър, факт, означи Борисов, представен от  БГНЕС.

Галопиращата инфлация кой я докара, попитайте Асен Василев. Затова, че цените и всичко отиде до тавана кой е отговорен – отново те. И тези същите, които обаче откриха време да си намерят “Джемкорп “, откриха време да се финансират дебело по втория метод, заобикаляйки закона от други компании. Трябваше да ги попитате - в случай че вие сте положителните 800 000 примерно, другите партии, които ще изкарат 2 милиона общо дружно, неприятните българи ли са това? Е, по какъв начин разделят хората по този начин, възмути се Борисов.

Той изясни, че ГЕРБ има доста ясна политика. „ Ние сме били в коалиция до момента два пъти – един път с Да, България, тогава бяха Реформаторски блок, и един път сме били с Патриотичен фронт, тъй като с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре, в случай че се мине в сходен вид диалози с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и така нататък Само че в един миг Политическа партия и Демократична България ще останат в изолираност – дали първи или втори няма значение. И още веднъж ще стартираме отсрочване на първия мандат, втория, третия. Това им е поръчката, разяснява Борсов. Аз ще беседвам с всички. Да, България и Политическа партия са били в коалиция, имали са вицепремиер от Българска социалистическа партия и тъй като в този момент се опасяват да не би нещо да се направи, внезапно Българска социалистическа партия станаха неприятни. Аз заявявам ние няма да се коалираме с Българска социалистическа партия, същата декларация я направиха Кирил, Асен и Христо Иванов и ще видите какъв брой са лицемерни. Защото в случай че им стигат с Българска социалистическа партия, те отново ще създадат коалиция с тях. С една дума, когато приказват за нас и Движение за права и свободи, или за Възраждане, това е неприятно, само че в случай че е с тях – е положително, акцентира Борисов. Все повече хора схванаха по какъв начин са се облагодетелствали по време на тяхното ръководство.

По енергийната тематика, Борисов заяви, че Газпром няма да апелира в България това, че не преминахме от евро или долари към рубли, тъй като нямат съображение. Продали са си газа на 130%. Като отидат на арбитража какво ще кажат един и същи газ вместо за 100 лв. сме продали за 130 в този момент ще се съдим с тези, които са ги дали?! Само по това може да разберете до каква степен са я били докарали. Благодарение на тяхната политика ние платихме с 30% по-скъп газ, отново съветски. И по тази причина Газпром регистрира рекордни доходи. Лукойл също регистрира рекордни доходи – близо 5 милиарда Защо? Защото по 1 лев на всеки литър си взема. А на някои връщаха по 25 ст., сподели Борисов.

Фактът, че те се сплотяват, значи, че ние сме първи, акцентира още Борисов. Политическа партия е към този момент извънредно лява партия, по-лява от Българска социалистическа партия, с сякаш не знам кое им е дясното на сътрудниците от Да, България, не знам по какъв начин ще работят, добави Борисов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР